Toen ik mijn eerste blog begon, was een full-time inkomen verdienen niet een van mijn doelen.

Ik wilde gewoon een blog beginnen dat informatie over creditcards deelde en mensen daarbij hielp. Geld interesseerde me helemaal niet – ik wilde alleen mijn kennis met de wereld delen.

Maar toen ik e-mails kreeg van mensen die me vertelden hoe mijn blog hun leven had veranderd, wist ik dat het iets was waar ik mee door wilde gaan.

Ik nam het besluit dat ik op de een of andere manier geld zou verdienen met bloggen. Het maakte niet uit of het 2 maanden, 6 maanden, of zelfs een jaar duurde. Het punt was dat ik een doel had – een inkomen verdienen met mijn blog was belangrijk genoeg voor me om er naar toe te werken, hoe lang het ook duurde.

Om de een of andere reden echter zijn er duizenden blogs die na jaren nog steeds niet winstgevend zijn. Wat is dan hun probleem? Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat jouw blog niet zo eindigt?

Wel hier zijn 5 hulpmiddelen die je vandaag nog kunt gebruiken om winst uit je blog te gaan halen…

1. Maak je blog winstgevend met een verwante e-commerce winkel

Het is belangrijk dat je je blog te gelde maakt via een e-commerce winkel, niet via willekeurige advertenties of inkomstenstromen die niets met je inhoud te maken hebben

Mensen bezoeken blogs omdat ze geïnteresseerd zijn in de inhoud en vaker wel dan niet willen ze er van begin tot eind over lezen zonder gedwongen te worden ergens anders weg te klikken

Dus tenzij je ze dwingt om elke twee minuten weg te gaan met popups en advertenties, vermijd dan het te gelde maken van je blog op een andere manier. Als er ruimte is voor verbetering van de manier waarop je geld verdient met bloggen, moet dit bovenaan je lijst staan.

2. Zorg dat je sociaal bewijs hebt

Blogs zijn niet zoals bakstenen en mortel winkels waar je een fysiek bord of product kunt ophangen dat zegt: “Hé! Kijk mij eens – ik ben de beste!”

Blogs zijn meer als reputatiebeheer. Mensen moeten eerst van iemand anders over je blog horen voor ze hem echt zelf bezoeken

Dit is waarom sociaal bewijs zo belangrijk is voor je blog. Als je wilt dat mensen je serieus nemen, bouw dan sociaal bewijs op via recensies, getuigenissen, en case studies.

3. Maak mooie producten met hulpmiddelen als InfusionSoft

Een van mijn favoriete manieren om een blog te gelde te maken is via verwante e-commerce winkels

Het is zo gemakkelijk te doen omdat de meeste blogs hun lezers inhoud over bepaalde producten bieden, waardoor ze perfect zijn voor recensies of promoties.  Je kunt ook hulpmiddelen als InfusionSoft gebruiken om je te helpen een e-mail lijst op te bouwen, je proces van inhoud maken te automatiseren, en Facebook advertenties in je blog te integreren.

4. Maak contact met de juiste beïnvloeders in je markt

Influencer marketing gaat niet alleen over tweeten naar beroemdheden. Het gaat er ook om de juiste mensen in je markt te vinden die al praten over “wat je doet”.

Niet alleen krijg je zo meer ogen op je blog, maar het kan ook leiden tot winstgevende partnerships of mogelijkheden voor productsamenwerking. Als ik bijvoorbeeld op mijn blog een kredietkaart gids wil promoten voor mensen zonder kredietverleden, dan zou ik andere bloggers benaderen die al schrijven over hoe ze hun eerste kredietkaarten kregen. Waarde bieden is hier altijd het einddoel -influencer marketing helpt je alleen om daar sneller te komen.

5. Meet je resultaten met Analytics en A/B testen

De enige manier om te verbeteren is door van fouten te leren. Dus als een van je monetisatie strategieën niet werkt, is het tijd om te leren waarom.

Het goede nieuws is dat je met de meeste blogging software je bezoekers kunt volgen met hulpmiddelen als Google Analytics, zodat je kunt achterhalen waar ze vandaan komen, welke berichten het populairst zijn, en hoeveel mensen zich per bericht op je e-mail lijst abonneren. Als je dit eenmaal weet, wordt het veel gemakkelijker om elke blogpost te optimaliseren zodat ze in de toekomst beter presteren.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen