Nu corona aan het afnemen is, kunnen we weer de vakanties plannen zoals wij dat gewend zijn: naar verre landen om mooie avonturen te beleven. Om er zeker van te zijn dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan, is het goed om een creditcard aan te vragen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn en het levert je heel veel voordelen op. Veel mensen denken dat zij alleen een creditcard kunnen aanvragen bij een bank, maar je kunt bijvoorbeeld ook bij de ANWB terecht. Sterker nog ANWB is de goedkoopste aanbieder in de markt voor haar leden. Wij leggen je uit wat het voordeel van een creditcard is en aan welke eisen je moet voldoen om er een aan te kunnen vragen. 

Met een creditcard kun je overal betalen 

In Nederland kun je vrijwel overal betalen met je bankpas. Met je creditcard kun je bijna overal ter wereld betalen. Met deze kaart kun je namelijk heel eenvoudig deelnemen aan het internationale betalingsverkeer. Het maakt niet uit in welke munteenheid je wilt betalen, met je creditcard is betalen zo gedaan. Het geld wordt aan het eind van de maand van je rekening afgeschreven. Het is dus niet zo dat je een langdurige lening aangaat. Je kunt er ook voor kiezen om het betaalde bedrag (via ideal) direct overmaken zodat je geen openstaande posten meer hebt. 

Je aankopen zijn automatisch verzekerd

Wanneer je aankopen doet met een creditcard, dan zijn deze vrijwel altijd automatisch verzekerd. Dat heeft vele voordelen omdat er altijd iets met je product aan de hand kan zijn. Zelfs als de winkel geen garantie geeft, is het product verzekerd omdat je met je creditcard betaald hebt. Je kunt kiezen uit diverse soorten kaarten met ieder hun eigen garantietermijn. Je kunt je aankopen tot maximaal een jaar verzekeren. Op vakantie kun je ook aanspraak maken op geld wanneer je je pasjes of paspoort verloren bent. Zo weet je zeker dat eventuele onvoorziene omstandigheden goed gedekt zijn. Op die manier is het niet zo moeilijk meer om tijdens je vakantie ook echt tot rust te komen. 

Kan iedereen een kaart aanvragen? 

Als je een creditcard aanvragen wil, moet je aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet je tenminste 18 jaar of ouder zijn. Daarbij moet je minimuminkomen 1.150 euro per maand zijn. Je moet ook woonachtig zijn in Nederland en je mag de afgelopen zeven jaar geen betalingsachterstand gehad hebben. Dit wordt bij de aanvraag gecontroleerd bij het BKR. Tenslotte moet je ook een Nederlandse bankrekening hebben met een IBAN. Je ziet het: de voorwaarden zijn niet streng, dus de kans is groot dat wanneer je een aanvraag indient, deze gehonoreerd zal worden. Voldoe je niet aan deze eisen dan heeft ANWB ook een oplossing namelijk de ANWB GO Card. Dit is een creditcard waar je vooraf geld op stort. Er is dus geen betaallimiet en hierdoor vervalt het minimum inkomen en de BKR controle.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen