Investeren in cryptovaluta is een spannende, maar ook riskante bezigheid. Als zzp’er heb je echter een extra uitdaging, omdat je niet achter een grote organisatie of bedrijf staat met een team van financiële experts. Je moet het dus allemaal zelf doen. In dit artikel geven we je 7 tips voor zzp’ers die willen investeren in crypto’s.

1. Maak een plan

Als je wilt investeren in crypto’s, is het belangrijk om eerst een plan te maken. Bepaal hoeveel geld je wilt investeren, wat je doelen zijn en hoe je je investering gaat beheren. Het is belangrijk om realistisch te zijn over je doelen en niet te veel te investeren. Als je niet weet waar je moet beginnen, kun je altijd een financieel adviseur inschakelen.

2. Informeer je goed

Voordat je in cryptovaluta gaat investeren, is het belangrijk om je goed in te lezen. Er zijn veel verschillende cryptovaluta’s en elk heeft zijn eigen kenmerken. Informeer je dus goed over de verschillende valuta’s en maak een keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de bekendste en grootste cryptovaluta, Bitcoin, of voor een kleinere en minder bekende cryptovaluta, zoals bijvoorbeeld de Shiba Inu.

3. Zorg voor een goede portefeuille

Als je wilt investeren dan heb je een goede portefeuille (men noemt dit ook wel een wallet) nodig. Een portefeuille is een soort digitale bankrekening waar je je cryptovaluta op kunt bewaren. Er zijn verschillende soorten portefeuilles, dus informeer je goed over de verschillende mogelijkheden. Sommige portefeuilles zijn online, maar je kunt ook een offline portefeuille gebruiken om jouw btc en andere crypto’s in te bewaren. 

4. Wees voorzichtig met aankopen

Als je wilt investeren in cryptovaluta, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met je aankopen. Koop nooit cryptovaluta op een beurs waarvan je niet zeker weet of die betrouwbaar is. Er zijn veel malafide aanbieders van cryptovaluta en het is makkelijk om geld te verliezen als je niet voorzichtig bent. Koop altijd cryptovaluta bij een betrouwbare aanbieder en zorg dat je je aankoop goed kunt volgen.

5. Vermijd Fomo

Fomo, ofwel ‘fear of missing out’, is een gevaarlijke emotie als je wilt investeren in cryptovaluta. Veel mensen investeren in cryptovaluta omdat ze bang zijn dat ze iets missen als ze niet investeren. Dit is echter een gevaarlijke emotie, omdat je hierdoor makkelijk geld kunt verliezen. Wees voorzichtig met je aankopen en investeer alleen als je echt weet wat je doet.

6. Houd je investering in de gaten

Als je in cryptovaluta hebt geïnvesteerd, is het belangrijk om je investering in de gaten te houden. Cryptovaluta zijn erg volatiel, dus de prijzen kunnen snel veranderen. Houd dus de prijzen van de cryptovaluta in de gaten en pas je investeringsplan aan als de prijzen veranderen.

7. Wees geduldig

Investeren in cryptovaluta is een spannende, maar ook riskante bezigheid. Als zzp’er moet je extra voorzichtig zijn met je investering, omdat je niet achter een grote organisatie staat. Wees geduldig en neem de tijd om je te informeren voordat je in cryptovaluta investeert.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen