U heeft na een ongeluk een letselschadeclaim ingediend bij de verzekeraar van de tegenpartij. Helaas heeft de verzekeraar uw claim afgewezen. Frustrerend, want u weet toch zeker dat de tegenpartij aansprakelijk is te stellen voor het ongeluk. Waarom is uw schadeclaim dan afgewezen? En wat kunt u doen om uw schade toch vergoed te krijgen? U leest het in dit artikel.

Onterechte afwijzing van uw letselschadeclaim

Helaas worden letselschadeschadeclaims regelmatig afgewezen door de verzekeraar van de tegenpartij. Een afwijzing betekent alleen niet direct dat de verzekeraar gelijk heeft. Schadeclaims worden vaak ook onterecht afgewezen. De verzekeraar kan na de informatie die u heeft opgestuurd bijvoorbeeld:

  • een andere mening hebben over de oorzaak van het ongeval
  • twijfelen aan het verband tussen uw klachten en het ongeval, dit gebeurt vaak bij whiplash klachten
  • van mening zijn dat de tegenpartij niet aansprakelijk is, omdat u hier geen duidelijke rechtsgrond voor heeft kunnen aantonen

U blijft verslagen achter met een berg aan rekeningen. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat u uw schade niet meer vergoed kunt krijgen. In de meeste gevallen heeft u gewoon recht op schadevergoeding na een ongeluk. Ook als de verzekeraar de letselschadeclaim afwijst. Alleen, hoe zorgt u ervoor dat uw schadeclaim toch wordt erkend?

Wat zijn uw opties?

U zit met uw handen in het haar, omdat de verzekeraar uw schadeclaim heeft afgewezen. U kunt nu twee dingen doen:

  1. U kunt zelf met de verzekeraar in discussie gaan. Helaas zal dit vaak niet het gewenste effect hebben en voor veel frustratie zorgen. Het kost u bovendien veel kostbare tijd en energie.
  2. U kunt ook juridische hulp inschakelen. U kunt namelijk altijd om een second opinion vragen bij een letselschadekantoor. Dit kan in sommige gevallen geheel kosteloos zoals bij letselschadebureau JBL&G. Dit bespaart u een hoop frustratie, kostbare tijd en energie.

U weet nu wat uw opties zijn. Stel dat u kiest voor een second opinion, hoe gaat dat dan in zijn werk?

Wat zijn de stappen bij een second opinion bij letselschade?

U heeft besloten dat u een second opinion wilt laten uitvoeren, maar welke stappen moet u dan zetten?

  1. Neem contact op met een letselschadebureau zoals JBL&G dat kosteloos een second opinion voor u kan uitvoeren.
  2. Vertel over het ongeval, uw letsel en de letselschadeclaim die u heeft ingediend.
  3. Stuur kopieën van uw bewijsmateriaal naar het letselschadekantoor zoals een ingevuld schadeformulier, foto’s van de ongevalssituatie en getuigenverklaringen. Bewaar de originele versies altijd in uw eigen administratie. 

Het letselschadebureau gaat zich dan in uw zaak verdiepen. Als blijkt dat u recht heeft op schadevergoeding, kan het letselschadebureau een nieuwe schadeclaim voor u indienen. Op dat moment zal het letselschadebureau de volgende stappen nemen:

  1. U krijgt een brief thuisgestuurd waarin om uw machtiging wordt gevraagd. Hiermee kan het letselschadebureau in uw naam de schadevergoeding claimen.
  2. Het letselschadebureau dient de letselschadeclaim opnieuw in.
  3. Als de verzekeraar de schadeclaim niet erkent, gaat het letselschadebureau met de verzekeraar in discussie.
  4. Ondertussen wordt de schadeberekening opgesteld om al uw schade vergoed te krijgen.
  5. Na het erkennen van de aansprakelijkheid, zal het letselschadebureau een eerste voorschot voor u claimen. Dit is voor de kosten die u al heeft gemaakt.
  6. Als u zo goed als mogelijk bent hersteld van uw letsel, kan uw letselschadezaak worden afgerond. U krijgt dan de nog openstaande schadevergoeding uitgekeerd.

Het indienen van een letselschadeclaim is een complexe, juridische taak waarbij u moet kunnen aantonen dat de tegenpartij aansprakelijk is te stellen en op welke rechtsgronden. Daarom is het altijd goed om een ervaren letselschadebureau zoals JBL&G in te schakelen. Zo weet u zeker dat uw zaak wordt erkend als de tegenpartij aansprakelijk is te stellen én dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. De hulp van dit kantoor is overigens geheel kosteloos, omdat de verzekeraar van de tegenpartij ook de buitengerechtelijke kosten moet vergoeden.

Laat u dus niet uit het veld slaan als uw schadeclaim wordt afgewezen, maar schakel een letselschadebureau in dat kosteloos een second opinion voor u kan uitvoeren.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen